מתי יש לפנות לקבלת חוות דעת רפואית במקרה של פריצת דיסק?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פריצת דיסק הוא מצב רפואי מוכר, במסגרתו הדיסק הבין חולייתי, המקשר בין החוליות השונות המרכיבות את עמוד השדרה שלנו, משתטח יוצא ממקומו הקבוע בין החוליות. אף כי במרבית המקרים הדיסק הפרוץ מתאחה באופן טבעי עם הזמן, הרי שבמקרים חריגים, ופעמים רבות בעקבות הרמת משא כבד במיוחד, פריצת הדיסק אינה מתאחה באופן טבעי, וקיים צורך בפרוצדורה רפואית לצורך השבת הדיסק למקומו הטבעי.

במרביתם המוחלט של המקרים, הסממן הראשוני לאירוע פריצת דיסק הוא כאב גב חריף ומתמשך, אשר מתאפיין בעוצמה חריגה, ומונע מהסובל מליישר את גבו באופן מלא.

בהמשך, ובמידה ופריצת הדיסק לא מטופלת במהרה, כאבים אלו עלולים להתפשט לאזור הגב התחתון, ובמקרים חריגים אף להוביל לאי שליטה חלקית או מלאה בסוגרים.

מתי יש לפנות לקבלת חוות דעת רפואית בגין פריצת דיסק?

כאמור, הסממן הראשוני לאירוע פריצת דיסק הוא כאב גב חריף, כאשר במרבית המקרים מדובר בכאב מתמשך וברמות עוצמה שונות. חשוב לזכור בהקשר זה, כי אירוע פריצת דיסק מתרחש ברמות חומרה שונות, כתלות בין היתר בזהותו של הדיסק שנפרץ, כאשר אירוע פריצת דיסק חריף נוטה להתרחש במרבית המקרים בקרב מטופלים בין הגילאים 50-20.

בימינו, והודות לידע הרחב הקיים בציבור אודות התופעה, מקרי פריצת דיסק גוררים במרבית המקרים פנייה מידית לרופא אורתופד, כאשר לעיתים הטיפול הראשוני מתבצע על ידי רופא המשפחה.

חשוב לזכור בהקשר זה, כי בשעה שהמטופל מתלונן על סממנים אופייניים לאירוע פריצת דיסק, מחובתו של רופא המשפחה להפנותו באופן מידי לבדיקה אצל מומחה אורתופדי, כאשר הימנעות מכך עשויה להיחשב כמקרה של רשלנות רפואית, על כל המשתמע מכך.

על מה חשוב להקפיד במסגרת חוות דעת רפואית מרופא אורתופד?

באופן כללי, מרבית אירועי פריצת הדיסק הקלים יותר אינם דורשים ביצוע פרוצדורה רפואית לצורך איחוי הדיסק, כאשר הדיסק לרוב מתאחה בעצמו עם הזמן. עם זאת, ועל מנת להקל על המטופל את ההתמודדות עם כאבי הגב, רופאים רבים עושים שימוש במשככי כאבים, אשר ניתנים במידת הצורך להזרקה ישירה לאזור עמוד השדרה.

עם זאת, במקרים החמורים יותר, הדיסק לא יכול להתאחות חזרה למקומו הטבעי בכוחות עצמו, ומשכך יש צורך בניתוח רפואי לצורך כך. כמו כן, במקרים חריגים ביותר, ייתכן ויוחלט כי יש צורך בהסרה כירורגית של הדיסק עצמו. ההחלטה בדבר נקיטה באמצעים אלו נתונה בידיו של הרופא המטפל, וזאת בהתאם לחומרת הכאבים מהם סובל המטופל, ולמידת ההצלחה של הטיפולים הקודמים.

מסיבה זו, תפקידו של הרופא האורתופד הוא לבחון ולעקוב באופן מתמשך אחר מצבו הרפואי של המטופל, ובמידת הצורך להכריע בדבר הצורך בנקיטת צעדים חריגים לצורך טיפול בבעיה.

מסיבה זו, על הרופא להיות בקיא בהיסטוריה הרפואית של המטופל, ובדגש בכל הנוגע למקרי פריצת דיסק קודמים מהם סבל, שכן לאלו עשויה להיות חשיבות באשר לקביעת אופן הטיפול. כמו כן, על הרופא להקפיד ולתעד באופן קפדני במסגרת חוות הדעת הרפואית את הטיפול הרפואי הניתן למטופל, וזאת לרבות תיעוד מלא באשר לשינויים במצבו הרפואי לאורך הזמן.

יש לזכור בהקשר זה, כי מחובתו של הרופא המטפל להבטיח כי למטופל יינתן הטיפול הרפואי היעיל והמותאם ביותר למצבו הספציפי. במידה והרופא לא אבחן נכונה את מצבו של המטופל, או התרשל במסגרת הטיפול הרפואי, מה שגרר נזק למטופל, הרי שהדבר עשוי להוות עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית כנגד הגורם הרפואי המטפל, ופסיקת פיצויים בסכום גבוה לזכותו של המטופל.

ראו גם:

חוות דעת רפואית מפי פיזיותרפיסט

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו